Díszboríték készítése

Jeszenszky Tibor képe

Kategória: Papírmunkák

 Szép, C6-os szabványú (114x116mm) borítékot készíthetünk ünnepi alkalmakra. Két boríték kerül bemutatásra, kalocsai és matyó motívumokkal. Nehézségi foka csekély, bárki könnyedén elkészítheti.

Szükséges anyag: A boríték nyomtatványa A4-es, 70gr-os papíron (a mellékletben kalocsai és matyó mintával), papírragasztó. Amennyiben boríték lezáró etikettet is szeretnénk készíteni, szükség van még egy A4-es, öntapadó papírra (szinte bármely papírkereskedésben beszerezhető, darabszámra vásárolható). Megtalálható a mellékletben, mint lezáró etikett.

Szerszámok: Olló, színesek.

Elkészítés:

1.A boríték kinyomtatása (1.kép).

2.A nyomtatvány kiszínezése. A színezésnél használhatunk egyaránt filctollat vagy színesceruzát, de az utóbbit javaslom, mivel nem üt át a papíron a festék (2.kép).

3.A borítékok kivágása a külső jelölés mentén (3.kép).

4.Hajtogatás és ragasztás. A középső részhez (elülső oldal) kapcsolódó összes részt hátrahajtjuk. A ponttal jelölt felületeket lekenjük papírragasztóval (4.kép).

5.Az alsó részt rásímítjuk a ragasztóval lekent felületekre (5.kép). A kész borítékok képe a 6.képen. 

6.A boríték lezárása. A lezáró etiketteket kinyomtatjuk egy A4-es, öntapadó papírra (7.kép). Miután végeztünk a címzéssel és behelyeztük a levelet a borítékba, az etikett aljáról óvatosan eltávolítjuk a borító papírt, és a borítékot leragasztjuk (8.kép). 

Iskola típusa : 
Általános iskola
Osztály: